Go to main content.

Sosiaalinen vaikutus ja kestävä kehitys

A doctor speaks with a mother and child

Alcon pyrkii parantamaan elämää, vahvistamaan yhteisöjä ja luomaan pitkäaikaista arvoa innovoimalla tuotteita, jotka parantavat näkökykyä. Strategiaamme johtaa sitoutumisemme siihen, että yhteisöillä on mahdollisuus saada kriittisiä silmähoitopalveluja, jotta jokainen voi nähdä loistavasti. Strategia keskittyy kolmeen osa-alueeseen - Brilliant Lives, Brilliant Innovation ja Brilliant Planet - ja se sisältää sosiaalisia ja ympäristövaikutuksia koskevia tavoitteita, joiden avulla voimme pitää itsemme vastuullisina ja mitata edistystä.

A smiling man with a young girl on his shoulders, holding hands, with a brilliant sun and a bright blue sky behind them

Brilliant
Lives

Alcon pyrkii luomaan maailman, jossa silmien terveyteen vaikuttavat hoidettavat ja ehkäistävissä olevat sairaudet saavat tarvitsemansa huomion. Yli 1,1 miljardia ihmistä elää korjaamattomien näkövammojen kanssa - 90 prosenttia heistä asuu matalan ja keskitulotason maissa.1 Alcon auttaa kumppaneitamme mahdollistamaan yhteisöille kriittisten silmähoitopalvelujen saatavuuden, jotta jokainen voi nähdä Brilliantly -näköä maantieteestä, sukupuolesta, iästä tai sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

A young woman researcher in the lab, smiling at the camera.

Brilliant
Innovation

Monipuoliset lahjakkuutemme ja jatkuvan parantamisen kulttuurimme ohjaavat Alconin innovointia, jonka tuloksena syntyy luokkansa parhaita tuotteita, jotka muuttavat elämää ja ovat kestävämpiä, lisäävät tehokkuutta ja parantavat potilasturvallisuutta. Innovaatioiden, vahvojen taloudellisten arvolupausten ja terveydenhuollon päättäjien kanssa tehtävän yhteistyön avulla pyrimme tarjoamaan kaikille potilaille ja kuluttajille heidän ansaitsemansa laadukkaan silmähoidon.

A man under some solar panels in a blue Alcon shirt, taking notes.

Brilliant
Planet

Alcon huolehtii planeetastamme ja auttaa luomaan kestävämmän maailman, jotta jokainen voi elää Brilliantly. Koska valmistamme noin 90 prosenttia tuotteistamme itse, pystymme hallitsemaan ympäristöjalanjälkeämme tehokkuuden ja optimoinnin avulla vähentämällä päästöjä, vettä, jätettä ja huolta aiheuttavia kemikaaleja. Maailmanlaajuisessa ympäristövastuullisuusstrategiassamme keskitytään neljään ensisijaiseen aiheeseen: kestävät tuotteet ja palvelut, energiatehokkuus ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen, toiminnallisen jätteen vähentäminen ja veden käytön hallinta.

Sosiaalinen vaikutus ja kestävän kehityksen tavoitteet

Sosiaalisen vaikutuksen tavoitteet

Vuoteen 2025 mennessä Alconin hyväntekeväisyystuki ja koulutusohjelmat auttavat parantamaan näköä 5 miljoonalla hoitamattomasta kaihista kärsivällä ihmisellä matalan ja keskitulotason maissa, joista 1 miljoonaa pidetään kaihisokeana.

Vuoteen 2025 mennessä Alconin työntekijät auttavat parantamaan näkökykyä ja edistämään akateemista menestystä tekemällä 150 000 näöntutkimusta lapsille ja varmistamalla kattavan hoidon sitä tarvitseville.

Ympäristövaikutuksia koskevat tavoitteet

Vuoteen 2030 mennessä Alconista tulee maailmanlaajuisesti hiilineutraali (Scope 1 ja Scope 2 -päästöt).

Vuoteen 2030 mennessä Alcon siirtää 100 % tuotantolaitoksissa ja jakelukeskuksissa syntyvästä ei-vaarallisesta jätteestä pois kaatopaikoilta.

Yrityksen Sosiaalinen Vastuu

Lue lisää yritysten sosiaalinen vastuu.

The cover of the Alcon 2022 Social Impact and Sustainability Report, showing a young girl blowing bubbles into the air.

Sosiaalisen vaikutuksen ja kestävän kehityksen raportti

Lue edistyksestämme ja suorituksestamme:

2022 Sosiaalisen vaikutuksen ja kestävän kehityksen raportti

Aiemmat raportit

2021 Yritysvastuuraportti
2020 Yritysvastuuraportti
2019 Yritysvastuuraportti

Tunnustus

Sertifioitu Great Place to Work - Great Place to Work Institute (Yhdysvallat, Irlanti, Singapore, Filippiinit, Thaimaa, Malesia, Australia ja Uusi-Seelanti).

Huipputyönantaja - Top Employers Institute (Brasilia, Ranska, Puola, Espanja, Sveitsi, Sveitsi, Saksa, ja Iso-Britannia)

Teksasin paras työpaikka - Fortune

Paras työpaikka LGBTQ+ tasa-arvon puolesta - Human Rights Campaign Corporate Equality Index

Paras yritys sponsoroinnin alalla - DiversityInc

Lue lisää tunnustuksistamme osoitteessa Avoimet työpaikat.

Referenssit

1 IAPB, Vision Atlas - The International Agency for the Prevention of Blindness (iapb.org)